Zo kun je een voorbeeld van een WordPress bericht delen.

Zo kun je een voorbeeld van een WordPress bericht delen.

Heb jij een te gek bericht geschreven op je WordPress blog, maar kan deze nog niet gepubliceerd worden? Wellicht omdat jij nog goedkeuring moet krijgen van iemand, of gewoon omdat je wilt dat het bericht nagelezen wordt door iemand. Je kunt een bericht in WordPress altijd opslaan als concept, waarna iedereen met de juiste rechten in WordPress dit bericht kan lezen. Maar wat nou als je het wilt delen met iemand die geen account heeft op jouw website?

De Public Post Preview plugin

WordPress zou WordPress niet zijn als hier een geweldige plugin voor beschikbaar is. Met behulp van de plugin “Public Post Preview” kun je een concept bericht opslaan, en krijg je een geheime url die je kunt delen met wie dan ook.

Hoe gebruik ik deze plugin?

Het is heel eenvoudig. Volg simpelweg onderstaande stappen:

1. Ten eerste dien je deze plugin te installeren en te activeren. Dit doe je door in WordPress naar de Plugins pagina te gaan, en hier te kiezen voor “Nieuwe plugin”.

2. Zoek hier rechtsboven naar “Public Post Preview” en installeer en activeer deze.

3. Vervolgens kun je je bericht maken. Sla deze op als concept. Dit doe je door te klikken op Concept opslaan, of door deze in te plannen op een datum in de toekomst.

4. Vervolgens verschijnt er aan de rechterkant een vinkje, “Openbare preview inschakelen”. Vink deze aan. (Indien je WordPress in het Engels hebt ingesteld, staat hier “Enable public preview”).

5. Kopieer deze link, en vervolgens kan iedereen met deze url je bericht bekijken. Iedereen tevreden? Publiceren maar!

Geef een reactie