WORDPRESS MENU AANPASSEN

Het menu van je website, ook wel de navigatie genoemd, kun je eenvoudig aanpassen in WordPress. Het menu staat vaak bovenin je website en zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk naar de belangrijkste pagina’s van jouw website kunnen navigeren. Vaak staat hier een link naar je homepage, een stukje over jou of jouw bedrijf, de contactpagina en de belangrijkste diensten. Het kan voorkomen dat je de menubalk van jouw website wilt aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer je een belangrijke nieuwe dienst hebt toegevoegd. In WordPress doe je dit met een paar eenvoudige stappen.

WORDPRESS MENU AANMAKEN

Om een menu aan te maken log je eerst in bij WordPress. Vervolgens navigeer je naar Weergave > Menu’s.

Menu aanpassen in WordPress

Op deze pagina kun je het huidige menu bewerken, of een nieuw menu aanmaken. Als je dit hebt gedaan, kun je kiezen welke pagina’s je in het menu wilt weergeven. Door de verschillende items te verslepen kun je de volgorde van de menu items bepalen. Zo kun je dus ook de volgorde en de items van je huidige WordPress menu aanpassen.

WORDPRESS DROPDOWN MENU MAKEN

Als je een dropdown menu wilt maken, moet je ook gebruik maken van het verslepen van de menu items. Zet eerst je hoofditem in het menu. Vervolgens sleep je het subitem onder het hoofditem. Wanneer je het item nu iets naar rechts beweegt, wordt het een subitem. In onderstaand voorbeeld is “Referenties” een subitem geworden. In WordPress wordt nu automatisch een dropdown aangemaakt.

Dropdownmenu maken in wordpress - subitem

WORDPRESS WEBSITE LATEN MAKEN?

Wil jij een compleet nieuwe website laten maken? Neem dan contact met ons op.