Waarom is website onderhoud zo belangrijk?

Veel mensen denken dat zij klaar zijn wanneer hun website live staat. Echter is dit pas het begin. Wanneer de website live staat heb je inderdaad een website, maar nu is het ook de bedoeling dat de website goed gevonden wordt op het internet met als resultaat dat er bezoekers op de website komen. Zonder website onderhoud is de kans op dit gewenste resultaat nihil.

Niemand heeft iets aan een website zonder bezoekers. Het is daarom van groot belang dat de website regelmatig geüpdatet wordt en dat de SEO wordt geoptimaliseerd. Daarnaast dient ook de beveiliging van een website geoptimaliseerd en getest te worden. Want wat heb je nou aan een website die binnen de kortste keren gehackt kan worden?

1. Veiligheid
Ik heb vaak meegemaakt dat een website live staat zonder SSL certificaat en zonder dat de website regelmatig wordt geüpdatet. Dit resulteert meestal in duizenden aanvallen van hackers. Hackers zoeken zwakheden op websites. Deze zwakheden zijn vaak websites zonder SSL certificaat en met plug-ins die niet geüpdatet worden. Hier kunnen ze namelijk makkelijk inbreken. Wanneer je de website niet regelmatig laat updaten is de kans aanwezig dat de website vroeg of laat gehackt wordt.

2. SEO Optimalisatie
Je hebt je website live staan en nu is het nog de bedoeling dat er bezoekers op je website komen. Want wat heb je nou aan een website zonder bezoekers? Door regelmatig de website te laten optimaliseren en controleren op eventuele SEO zwakheden trek je geheid meer bezoekers aan op de website. Zonder SEO optimalisatie haal je niet het uiterste uit je website en zal je weinig conversie halen.

Waarom website onderhoud uitbesteden?
Het onderhouden van je website is zo belangrijk dat ik het elke ondernemer, beginnend of ervarend, aanraad om dit te laten doen. Wanneer je de website niet goed onderhoud en optimaliseert haal je weinig uit je website en had je wellicht zelfs beter geen website kunnen nemen. Een website neem je meestal om klanten aan te trekken.

Geef een reactie