Online strategie

De ene ZZP’er is druk bezet, terwijl de ander thuis zit en zich druk maakt over waarom het zo rustig is. Verschil moet er zijn nietwaar?

Soms lijkt het oneerlijk, je werkt zoveel uren maar je bereikt niet wat je wenst. Waarom lukt het de een wel en de ander niet? Doe je iets verkeerd? Ligt het aan de markt of is je product of dienst niet exclusief genoeg. Voor je het weet ben je in gedachten verzonken…

Waar ligt het aan?

Waar ligt je focus?

Je kunt ervoor kiezen om het systeem, de markt, je product, dienst of je klant de schuld te geven. Je focust je dan op het probleem. Maar wat als je de focus verlegt richting mogelijke oplossingen? Wat doen succesvolle concurrenten van je?

Bedenk eens wie jouw meest succesvolle concurrent is.

Kijk eens naar wat hij of zij anders doet dan jij. Zou jij dit ook kunnen? Sterker nog, zou je dit beter kunnen?

Ga je vanaf vandaag focussen op oplossingen, mogelijkheden en verbeterpunten. Wat kun jij beter doen zodat je onderneming gaat opbloeien?

Keihard werken

Heb je een online strategie? Heb je überhaupt wel een strategie? Misschien heb je er nooit zo bij stil gestaan, je werkt keihard en bent altijd druk… Je bent echt niet de enige.

In dit artikel wil ik je graag motiveren om opnieuw naar je onderneming te kijken! Maar nu met andere ogen. We gaan vanuit een strategisch oogpunt naar de online mogelijkheden kijken en wellicht krijg je daardoor weer nieuwe hoop en energie om er volledig strategisch voor te gaan in de komende tijd.

Tijd voor een online strategie

Kies ervoor om een strategie te hanteren voor je online marketing. Een strategie waarmee je een continue stroom van bezoekers op je website krijgt. Dit in combinatie met een strategisch ingerichte website zorgt ervoor dat je wekelijks voldoende aanvragen kunt krijgen om op kwaliteit te focussen. Werken met klanten die jou waarderen om je specialisme. Dat zou geweldig zijn toch?

Op het internet is verschrikkelijk veel informatie te vinden. Iedereen weet je te vertellen wat je moet doen. Soms enorm frustrerend omdat jouw werkelijke behoefte ligt bij de “hoe”. Hoe moet je het doen? Hoe zet je een online strategie op die echt voor resultaat gaat zorgen?

Wat en hoe je het kan doen

Hieronder werk ik voor je uit wat je moet doen en hoe je dat moet doen. Ik ben niet subjectief. Dat is een keuze, wij bieden namelijk een oplossing voor het “hoe” gedeelte als het gaat om een strategische website. En met onze ervaring op gebied van online strategie kunnen we je uitleggen wat je moet doen en hoe je dat moet doen.

10 stappen: Online strategie – Wat?

  • 1. Zorgt ervoor dat je een strategische en professionele website hebt
  • 2. Stel een omzetdoel voor dit jaar en reken uit hoeveel klanten je nodig hebt
  • 3. Bedenk een concreet marketingplan voor je omzetdoel
  • 4. Ga aan de slag met contentmarketing en / of online advertenties
  • 5. Ga je voor advertenties? Maak goede landingspagina’s.
  • 6. Ga je voor contentmarketing? Zorg dat je een blogfunctie op je site hebt
  • 7. Zorg ervoor dat je website voldoet aan de eisen van Google
  • 8. Koppel een e-mailmarketing systeem aan je website
  • 9. Richt een autoresponder in voor geautomatiseerde relatie
  • 10. Blijf structureel doorgaan met deze strategie

10 stappen: Online strategie – Hoe?

Omdat de wat altijd voor vragen zorgt geef ik je hierbij inzicht in de hoe! Hoe moet je het doen? Zoals ik al schreef, ik ben subjectief. Ik vind dat jij als je onderstaande wilt realiseren klant van ons moet worden zodat je direct zonder technisch gezeur aan de slag kunt gaan met je online strategie. Waarom? Omdat ik geloof dat we je echt verder helpen voor een nette investering. Ik wil je helpen om je doelen te realiseren.

1. Zorgt ervoor dat je een strategische en professionele website hebt

Allereerst moet je een strategische en professionele website online hebben. Waarom? Omdat dit de basis is voor je online marketing. Het is vergelijkbaar met een vliegveld. Je kunt vliegtuigen in de lucht hebben, maar als deze niet op een goed vliegveld kunnen landen gaat het gruwelijk mis. Vliegtuigen moeten weten waar ze kunnen landen, de communicatie moet duidelijk zijn, de sturing moet duidelijk zijn, de juiste informatie moet verschaft worden. Zo is het ook in de relatie tussen jouw website en de bezoekers.

Een website moet vol strategie zitten om de bezoeker duidelijk te maken dat jij een geweldige oplossing hebt/bent voor het probleem.

Hoe moet je zo’n website realiseren? Wordt onze klant. Bekijk ons aanbod van Succes website in 1 dag eens en vraag jezelf af waarom je geen klant zou worden. We helpen je stap voor stap om perfect online te komen.

2. Stel een omzetdoel voor dit jaar en reken uit hoeveel klanten je nodig hebt

Je hebt je website. Tijd om concreet te bedenken hoeveel je volgend jaar gaat omzetten en hoeveel klanten je daarvoor nodig hebt.

Maak een salesfunnel. Begin onderaan met het aantal klanten dat je nodig hebt. Daarboven moet je inschatten hoeveel aanvragen je nodig hebt om zoveel klanten binnen te halen. Ga ervan uit dat ongeveer 0,05% van je bezoekers klant van je wordt. Bereken hoeven bezoekers je nodig hebt per maand om voldoende klanten binnen te halen.

3. Bedenk een concreet marketingplan voor je omzetdoel

Je weet nu hoeveel bezoekers je nodig hebt dit jaar en als je dat deelt door 12 weet je hoeveel je er maandelijks nodig hebt. Bedenk hoeveel bezoekers je via Google wilt bereiken, hoeveel via social media en hoeveel via betaalde advertenties. Die driepoot zorgt samen voor het totale bezoekersaantal.

4. Ga aan de slag met contentmarketing en / of online advertenties

Maak een keuze. Ga je structureel aan de slag met contentmarketing of kies je ervoor om te investeren in online advertenties. Focus je op 1 van de 2 en ga aan de slag via onderstaande uitleg.

5. Ga je voor advertenties? Maak goede landingspagina’s.

Als je kiest voor online advertenties moet je eerst een goede landingspagina op je website maken. Als je klant ben van Succeswebsites dan heb je standaard sjablonen om landingspagina’s te maken. Het spreekt voor zich. Een kind kan de was doen.

Maak vervolgens een keuze voor een advertentie kanaal en Google even hoe je op het desbetreffende kanaal een advertentie kunt plaatsen. Volg die stappenplannen en ga ermee aan de slag!

6. Ga je voor contentmarketing? Zorg dat je een blogfunctie op je site hebt

Contentmarketing gaat je meer tijd kosten maar levert een stabiele maandelijks terugkerende gebruikersstroom op.

Bedenk 15 oplossingen (via jouw dienst) voor 15 problemen / uitdagingen van je doelgroep. Bedenk of je video’s gaat opnemen of dat je gewoon gaat schrijven (schrijven is goedkoper, video’s hebben de toekomst).

Plan een aantal blokken in je agenda en ga de content creëren!

Als je een blog functie op je website hebt kun je heel eenvoudig je artikelen plaatsen. Zorg ervoor dat je website die functie heeft. Wederom, bij ons is dit standaard inbegrepen.

7. Zorg ervoor dat je website voldoet aan de eisen van Google

Een geoptimaliseerde website is onderdeel van je “vliegveld”. Alles moet kloppen. Hoe zorg je voor een goed geoptimaliseerde website? Ik hoef het denk ik niet meer te zeggen. We helpen je graag.

Google houdt met zoveel zaken rekening dat het vrijwel onmogelijk wordt om overal op de hoogte van te blijven terwijl je je onderneming ondertussen moet runnen. Laat dit spelletje over aan mensen die er continu mee bezig zijn.

8. Koppel een e-mailmarketing systeem aan je website

Als je met de tijd een stabiele bezoekersstroom krijgt is het leuk om daar resultaat uit te halen. Een slimme manier is e-mailmarketing. Koppel daarom een e-mailmarketing systeem aan je website zodat je bezoekers op een eenvoudige manier aan je kunt binden. Je kunt geautomatiseerd een relatie leggen. Dit is een technisch verhaal… Kan lastig zijn. Je voelt het al aankomen. In Succeswebsites is dit geïntegreerd en we installeren het voor je… Makkelijker kunnen we het niet maken.

9. Richt een autoresponder in voor geautomatiseerde relatie

Een autoresponder inrichten is de volgende stap om geautomatiseerd relaties te onderhouden. Super effectief en altijd persoonlijk. Gebruik een gratis systeem zoals Mailchimp als autoresponder en schrijf een “x” aantal e-mails die waarde toevoegen voor je doelgroep.

Klik hier voor een stap voor stap handleiding om te starten met Mailchimp.

10. Blijf structureel doorgaan met deze strategie

Doorzetten! Doe dit een jaar lang zodat je ziet wat de vruchten zijn.

Je begrijpt miscchien wel dat er veel bij komt kijken. Dat is de reden dat we Succeswebsites zijn begonnen. ZZP’ers ontzorgen van de techniek en ze helpen met de strategie. Als je klant wordt bij ons dan helpen we je om verder te komen. Je moet het zelf doen, maar voorgekauwd wordt het een stuk makkelijker!

Wat is responsive webdesign?

Responsieve webdesign betekent dat de website zich aanpast aan het scherm waar het op bekeken wordt. Een bezoeker kan een website met een desktop, laptop, tablet of smartphone kijken en toch altijd een perfecte gebruikers ervaring hebben. Indien een bezoeker een niet responsive website bekijkt op bijvoorbeeld een smartphone, zullen er trucs uitgehaald moeten worden om de website toch te kunnen bekijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vergroten van het beeld. Responsive webdesign lost dit probleem op.

 

Waarom moet je een responsive website hebben?

Het traditionele internet verkeer met laptop en desktop neemt de laatste jaren af en het mobiel internet verkeer, internet verkeer via tablet en smartphone, neemt de laatste jaren alleen maar toe. In 2017 is het aandeel mobiele internet verkeer zelfs groter dan het traditionele internet verkeer. Dit betekent dat steeds meer website bezoeken via een mobiel en tablet plaatsvinden. Je kunt natuurlijk een aparte mobiele website nemen maar deze oplossing is duurder en kost meer tijd om te onderhouden dan een responsive website.

Naast bovenstaande reden geeft Google responsive website extra punten waar het gaat om ranking in de zoekresultaten. Google wil de beste zoekresultaten voor haar gebruikers geven en een responsive website geeft gebruikers een betere ervaring en om die reden waardeert Google responsive website beter dan niet responsive websites. Een responsive website kan er dus ook nog voor zorgen dat je hoger in Google komt.

Kosten van een responsive website

Is een responsive website veel duurder? Nou niet persé. Tegenwoordig is responsive webdesign de norm en bijna elk WordPress theme dat je kan kopen is responsive.

Alternatieven voor responsive webdesign

Naast responsive webdesign zijn er nog 2 andere oplossingen die je kunt gebruiken om er voor te zorgen dat website bezoekers je website op alle apparaten goed kunnen bekijken:

  • Adaptive webdesign; waar responsive webdesign elk formaat meeschaalt, schaalt adaptive webdesign op zogenaamde breakpoints. Bij een bepaalde breedte van het scherm wordt een aparte versie van de website getoond. Adaptive webdesign geeft je betere controle over hoe de website er uit komt te zien maar heeft als nadeel dat het meer werk is om de website te bouwen en te onderhouden.
  • Mobiele website; met deze optie maak je een aparte versie van de website voor mobiel verkeer. De website staat ook op een aparte URL en is feitelijk een andere website. Een mobiele website heeft als nadeel dat je meer tijd kwijt bent aan bouw en onderhoud maar heeft als voordeel dat je beter kan bepalen hoe de website er uit komt te zien op mobiel. En heeft als voordeel dat je alle overbodige zaken weg kan laten. Wat de snelheid van de website ten goede komt.

Beveiliging en Onderhoud van WordPress

WordPress is het meest gebruikte content management systeem ter wereld. Het is nou eenmaal erg makkelijk te gebruiken, ook als u geen kennis van programmeertalen heeft. Doordat het zo’n populair CMS (content management systeem)  is zijn er heel veel thema’s, diensten en plug-ins beschikbaar, en worden er alsmaar nieuwe verbeteringen en uitbreidingen ontwikkelt. Mensen over de hele wereld gebruiken WordPress en maken nieuwe thema’s en plug-ins die anderen weer kunnen gebruiken. Een erg fijn en bruikbaar systeem dus.

Helaas geldt ditzelfde voor hackers en z.g.n. bots (kwaadwillende automatische software)
Deze hoeven maar één zwakke plek in het WordPress CMS te vinden om niet alleen schade aan te kunnen richten op uw website maar ook bij de bezoekers van uw website of  andere gebruikers van het internet.

Dit zou kunnen resulteren in bijvoorbeeld:

  • Malware of virussen welke via uw website wordt verspreid en de bezoekers van uw website infecteert.
  • Andere software en scripts die op uw website worden geplaatst welke worden  gebruikt voor illegale praktijken
  • Spam & content welke zonder dat u dat weet op website staat , dit kan een enkel linkje of blog artikel zijn  , tot volledige andere websites welke “achter” uw eigen website  staat via een apparte url
  • Spam die verstuurd worden via uw website.  wat kan leiden tot reputatieschade of plaatsing op een blacklist
  • Verlies van gegevens op de website
  • Ook is het mogelijk dat men gegevens steelt van uzelf maar ook van uw bezoekers en klanten.
  • Mogelijk een opstap tot toegang in andere vertrouwelijke systemen, zo kan toegang tot uw website mogelijk een toegang via email phishing leiden tot toegang tot een bankaccount of prive computer.

Bescherming klantgegevens: welke plichten heb je?

De Wet bescherming persoonsgegevens is uitgebreid met de meldplicht datalekken en een boetebevoegdheid voor de toezichthouder (het College bescherming persoonsgegevens). Dat betekent dat iedere ondernemer in Nederland verantwoordelijk is voor de privacygevoelige data in zijn organisatie en bij overtreding een boete tegemoet kan zien.

Bron: rijksoverheid.nl

De ranking in Google

Daarnaast heeft een hack ook nadelige gevolgen voor uw ranking in Google. Zo is het mogelijk dat er in de zoekresultaten een waarschuwing komt te staan die bezoekers afraad uw website te bezoeken, wat kan leiden tot minder tot geen bezoekers. Hierbij kunt u ook nog eens op Google’s zwarte lijst komen te staan, waarbij u website niet meer vindbaar is binnen google’s resultaten.

Het vervelende is dat het niet altijd duidelijk is dat uw website gehackt is.
In de meeste gevallen wil de hacker of kwaadwillende software (bot)  zo lang mogelijk onopgemerkt blijven.

Zowel het gehackt worden, (denk b.v. aan verlies van website bezoekers/inkomsten, website data, vertrouwen klant & reputatieschade) als het oplossen van een hack kan kostbaar zijn  geïnfecteerde bestanden moeten worden worden verwijderd, maar ook de hack moet worden opgelost, is sommige gevallen plaatst de hacker een z.g.n. backdoor(stukje code op de website) zodat deze op andere eenvoudige wijze toegang heeft tot uw website.

Securityissue, bot of een echte hack?

Bij een hack zijn er globaal een 3-tal scenarios:

Security issue:

U bent er op tijd bij, maar moet wel direct actie ondernemen, uw website draait verouderde software waarvan bekend is dat deze niet veilig is, dit kan b.v. een verouderde plugin of thema zijn.
Is het al een tijdje  bekend dat een bepaald thema of plugin een security issue bevat maar heeft u binnen afzienbare tijd  niet de juiste updates doorgevoerd?  in da geval is het aan te raden om uw website te laten nalopen, niet alle hacks zijn namelijk direct zichtbaar

Gehackt door een Bot

Geen science fiction maar automatische software wat op verschillende wijzes toegang probeert te kijken en websites aftast op mogelijk lekken, misschien heeft wel eens een mailtje gehad via een formulier met vreemde inhoud & tekens,  dit is een bot wat automatisch het formulier verzend op zoek naar zwakke plekken.

Dit wordt dus zuiver gedreven door automatisch software en hierbij is geen hacker direct persoonlijk actief, Indien dit snel wordt opgepakt is dit relatief eenvoudig te verhelpen, ook volgt  de infectie vaak een vast patroon, waardoor het vinden en oplossen vaak eenvoudiger is bij een bot hack als bij  een “echte hack”

Gehackt door een hacker

het grootste gedeelte van de hacks zijn hacks via Bots veroorzaakt door  security isues.

 

WordPress Beveiliging

Om een hack te voorkomen is het belangrijk dat u uw WordPress website zo goed mogelijk beveiligd en onderhoud. Als u dit zo veel mogelijk bijhoudt is de kans klein dat er ergens een gaatje in het systeem zit die hackers zouden kunnen gebruiken om binnen te komen.

aangezien er zeer veel updates zijn is dit iets wat vaak niet actief wordt bijgehouden, daarnaast bestaat bij iedere update een kleine kans dat de updates van de verschillende plugins & themes voor conflicten kunnen  zorgen waardoor de website of delen van website niet meer correct werken.

Er zijn een paar belangrijke stappen die u zelf zou kunnen zetten om uw WordPress te beveiligen, zoals het instellen van een afwijkende gebruikersnaam en een sterk wachtwoord. Zorg ervoor dat het wachtwoord niet te klein is en dat het niet alleen letters maar ook cijfers en het liefst ook speciale karakters gebruikt, en dat het niet bestaat uit makkelijke woorden.

Let ook op bij het installeren van plug-ins. Plug-ins die veel worden geüpdatet zullen minder snel een lek bevatten dan een plug-in die een jaar geleden voor het laatst is geüpdatet. Let dus onder andere op het versienummer van een plug-in.Controleer ook wanneer het voor het laatst is geüpdatet en of het samen kan werken met de recentste WordPress versie. Als dit het geval is kunt u er eigenlijk gewoon vanuit gaan dat de plug-in niet voor problemen zal zorgen.

WordPress Onderhoud

Nog een belangrijk onderdeel van de beveiliging is het onderhoud van de WordPress website. Een website moet regelmatig worden geüpdatet om te zorgen dat de site alle nieuwste ontwikkelingen vanuit WordPress gebruikt. De updates zorgen er namelijk voor dat kleine problemen in het systeem worden opgelost en dat gaten in de beveiliging worden gedicht. Daarnaast zorgen grote updates voor verbeteringen en vernieuwingen, die naast betere veiligheid ook voor een betere gebruiksvriendelijkheid voor u en uw bezoekers zorgen.

Hoe langer u dus niet uw site update, hoe groter het risico is dat er een  gat in de beveiliging komt  wat niet wordt gedicht en bekend wordt bij kwaadwillende personen en hoe makkelijker voor hackers om binnen te komen en schade aan te richten.

Bij het onderhoud hoort echter ook controleren of uw website nog naar behoren werkt. Werkt (een deel van) uw website niet meer zou dit ook een hack aan kunnen duiden, en kapotte links kunnen ook een verkeerd signaal aan Google geven. Hiernaast is het ook belangrijk dat u uw data en content regelmatig back-upt, zodat u bij problemen niet te veel informatie verliest.

Het bijhouden en onderhouden van uw WordPress website kost tijd, moeite, en kennis. Daarom kunt u het ook door ons laten doen. Wij zorgen ervoor dat nieuwe WordPress core updates, updates van thema’s en plug-ins zo snel mogelijk worden geïnstalleerd en geïmplementeerd. Ook wordt er gecontroleerd of uw website na deze updates nog perfect werkt en lossen we eventuele plugin/theme conflicten op.en wordt alles geback-upt. Zo blijft uw website veilig.

Is uw WordPress website gehacked? 

Wij kunnen hierin de oplossing bieden, we verhelpen de hack normaal gesproken binnen 24 uur.
Daarnaast kunnen we ook voor voordelig doorlopend onderhoud zorgen zodat u zelf geen omkijken (meer)  heeft naar de technische kant van  uw website.

Laat u uw website maken via ons  all-in pakket dan heeft u zelf geen omkijken naar onderhoud!

Meest gestelde SEO vragen – Linkbuilding & Content

Linkbuilding

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van een SEO-strategie. Hieronder lees je meer over dit onderwerp.

Wat is Linkbuilding?

Met linkbuilding wordt bedoeld dat je zoveel mogelijk links probeert te krijgen van andere websites die naar jouw website linken. Een link krijgen vanaf een andere website naar jouw website wordt ook wel een backlink genoemd.

Voordelen van linkbuilding:

  • Wanneer kwalitatieve websites naar jouw website linken, dan kan dit ervoor zorgen dat je website hoger in de zoekmachine resultaten komt te staan.
  • Door het plaatsen van links op andere websites, krijg je meer bezoekers die via deze links naar jouw website komen.

Links zijn een van Google’s top 3 ranking factoren. Als meerdere websites met een goed linkprofiel linken naar jouw website, dan komt jouw website voor Google betrouwbaarder over.

Hierbij een voorbeeld om het principe uit te leggen:  “Als vijf mensen die elkaar niet kenden een bepaald restaurant zouden aanbevelen als de beste in jouw stad. Dan zou je er waarschijnlijk op vertrouwen dat je daar een goede maaltijd zou kunnen krijgen, aangezien meerdere personen dit restaurant hebben aanbevolen.”

Wanneer je met linkbuilding aan de gang gaat is het dus belangrijk om te onthouden dat niet iedere link gelijk is. Er zijn links met een lage, gemiddelde of hoge kwaliteit. Sommige links worden beschouwd als manipulatief en onnatuurlijk. Dit soort sites kun je beter mijden.

Met de Majestic Backlink Analyzer kun je de inkomende links van een website beoordelen.

Hoe zorg ik ervoor dat andere sites naar mijn website willen linken?

Er zijn veel verschillende manieren waarop je links kunt krijgen van andere websites.
Als je op zoek bent naar enkele snelle tips, zijn hier enkele uitstekende tactieken die je kunt gebruiken om kwaliteitslinks naar jouw website te verdienen:

  • Links naar leveranciers
    Wanneer jouw bedrijf samenwerkt met leveranciers, dan kun je hen benaderen om te linken naar jouw website.
  • Ongelinkte merkvermeldingen
    Als jouw bedrijfsnaam of productnaam op een website wordt genoemd maar er is geen link naar jouw website geplaatst, kun je een mail sturen om te vragen of ze een link zouden willen toevoegen.
  • Guest Post plaatsen
    Je kunt websites die verwant zijn aan jouw bedrijf benaderen en vragen een blog te plaatsen. Bijvoorbeeld je hebt een website die wandelschoenen verkoopt. Je zou dan een website met wandelroutes kunnen benaderen. Deze verwante website kun je vragen of je een artikel met link kan plaatsen. Daarin kun je aangeven dat hier waardevolle informatie wordt toegevoegd die interessant kan zijn voor de bezoekers van hun website.
  • Broken linkbuilding
    Met broken linkbuilding wordt bedoeld, het vinden van externe links van andere websites uit jouw vakgebied die niet werken. Deze websites ga je benaderen en bied je een nieuwe link met mogelijk daarbij een aanvullende tekst aan als vervanging.

Moet ik me richten op het krijgen van zoveel mogelijk links?

Linkbuilding gaat over kwaliteit in plaats van kwantiteit. Je moet je nooit alleen richten op het bouwen van zoveel mogelijk links. Je moet altijd eerste beoordelen of de Trust Flow en Trust Ratio van een link de moeite waard is. Wanneer je je alleen richt op aantallen, zal de kwaliteit van de links dalen. Wat niet de juiste manier is om linkbuilding toe te passen.

Content

Wat is Duplicate Content?

Als je nog niet veel ervaring hebt met SEO en niet precies weet wat duplicate content inhoudt, volgt hier een korte uitleg. Met duplicate content wordt gekopieerde tekst die ook op andere websites of webpagina’s te vinden is bedoeld. Zoekmachines zien twee of meerdere pagina’s die dezelfde inhoud bevatten als duplicate content. Met content wordt geschreven tekst bedoeld. Zoals titel tags, meta descriptions, body text of H1 tags.

Duplicate Content kun je beter vermijden

Het is zeker niet aan te raden om tekst die online te vinden is te kopiëren en op je eigen site te plaatsen. Of ze nu een directe concurrent zijn of niet. Kijk uit voor dubbele meta descriptions, alinea’s, dubbele H1-tags over meerdere pagina’s. URL-kwesties, zoals www-en niet-www-versies van dezelfde pagina. Zorg ervoor dat je tekst zo uniek mogelijk is, om ervoor te zorgen dat een pagina niet alleen goed rankt in Google, maar ook aantrekkelijk is voor gebruikers om te lezen.

Kortom, kopieer geen grote stukken tekst van andere pagina’s binnen jouw website of van een andere website, dan kan het niet fout gaan.

Waarom is website onderhoud zo belangrijk?

Veel mensen denken dat zij klaar zijn wanneer hun website live staat. Echter is dit pas het begin. Wanneer de website live staat heb je inderdaad een website, maar nu is het ook de bedoeling dat de website goed gevonden wordt op het internet met als resultaat dat er bezoekers op de website komen. Zonder website onderhoud is de kans op dit gewenste resultaat nihil.

Niemand heeft iets aan een website zonder bezoekers. Het is daarom van groot belang dat de website regelmatig geüpdatet wordt en dat de SEO wordt geoptimaliseerd. Daarnaast dient ook de beveiliging van een website geoptimaliseerd en getest te worden. Want wat heb je nou aan een website die binnen de kortste keren gehackt kan worden?

1. Veiligheid
Ik heb vaak meegemaakt dat een website live staat zonder SSL certificaat en zonder dat de website regelmatig wordt geüpdatet. Dit resulteert meestal in duizenden aanvallen van hackers. Hackers zoeken zwakheden op websites. Deze zwakheden zijn vaak websites zonder SSL certificaat en met plug-ins die niet geüpdatet worden. Hier kunnen ze namelijk makkelijk inbreken. Wanneer je de website niet regelmatig laat updaten is de kans aanwezig dat de website vroeg of laat gehackt wordt.

2. SEO Optimalisatie
Je hebt je website live staan en nu is het nog de bedoeling dat er bezoekers op je website komen. Want wat heb je nou aan een website zonder bezoekers? Door regelmatig de website te laten optimaliseren en controleren op eventuele SEO zwakheden trek je geheid meer bezoekers aan op de website. Zonder SEO optimalisatie haal je niet het uiterste uit je website en zal je weinig conversie halen.

Waarom website onderhoud uitbesteden?
Het onderhouden van je website is zo belangrijk dat ik het elke ondernemer, beginnend of ervarend, aanraad om dit te laten doen. Wanneer je de website niet goed onderhoud en optimaliseert haal je weinig uit je website en had je wellicht zelfs beter geen website kunnen nemen. Een website neem je meestal om klanten aan te trekken.

Hoe plaats ik een bericht op mijn blog?

1. Log in op je WordPress website door te navigeren naar www.jewebsiteurl.nl/wp-admin.
2. Klik in het linkermenu op ‘Categorieën’ en maak een nieuwe categorie aan.
2. Klik vervolgens in het linkermenu op ‘Nieuw Bericht’.
3. Schrijf hier je bericht dat je wilt plaatsen op je blog. In het rechter menu kan je een categorie, tags en een uitgelichte afbeelding toevoegen aan je bericht.
4. Druk vervolgens rechts boven op ‘Publiceer’.
5. Je bericht staat nu op je blog pagina.

Wat is Webdesign?

Webdesign is het plaatje over je website.  Webdesign bepaald vormgeving van je website en hoe het eruit komt te zien als ze je website bezoeken.  Webdesign bepaalt hoe gebruiksvriendelijk je website is.  Het moet mobiel vriendelijk zijn en ze moeten de makkelijk en overzichtelijk doorheen kunnen bladeren zodat ze jou toe gaan uitvoeren.

 

De meest voorkomende fout is dat mensen een heel mooie grafisch geheel willen moet eigenlijk helemaal niet gebruiksvriendelijk is.  Ze maken wat nog nergens te zien is.  Maar als mensen voor de eerste keer op de website komen weten ze niet goed hoe ze door de website heen moeten komen.  Omdat het natuurlijk uniek is en nergens te vergelijken.

 

Unieke website in webdesign en vormgeving is lastig voor de gebruiker om doorheen te gaan.    Als het menu niet op een menu lijkt dan weten mensen ook niet dat het menu is.  Zo krijg je verwarring en krijg geen resultaat.  Witte zijn is niet het enige wat je nodig hebt voor een succesvolle website.  Er komt veel meer bij kijken.  Je hebt bijvoorbeeld een SEO specialist nodig En iemand die weet hoe je iemand kan dat te converteren naar klant.  Vele webdesign bureaus hebben dit niet standaard in hun bedrijf.  Wij gelukkig wel en helpen jou graag verder.

Wat is webhosting?

Webhosting zorgt ervoor dat de website online staat. Vergelijk het met een huis die je koopt om in te wonen. Zonder huis ben je dakloos en zonder webhosting is er geen website.

Zonder webhosting is je website dus niet online en niet vindbaar voor je doelgroep. Zoekmachines vinden het tegenwoordig erg belangrijk dat een website snel is en niet vaak uitvalt. Het is daarom dus ook belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare partij. Je kunt zelfs je eigen website hosten, door middel van een server thuis. Echter raden wij het aan om een betrouwbare locatie voor je server te zoeken.

Een betrouwbare locatie beschikt vaak over een noodstroomvoorziening, beveiliging en service op locatie. Meestal zijn de risico’s in een datacenter zo goed als mogelijk uitgesloten en wordt er alles gedaan om brand en/of inbraken te voorkomen. Ook is het handig om een server te kiezen die automatisch back-ups maakt.

subdomein maken met DirectAdmin

Een subdomein gebruik je om een aparte website te plaatsen los van het hoofddomein. Een voorbeeld: Het hoofddomein heet jouwwebsitenaam.nl Als je een subdomein maakt met de naam VOORBEELD dan krijgt dit de naam voorbeeld.jouwwebsitenaam.nl Deze website maak je aan in de map jouwwebsitenaam.nl/voorbeeld Je kunt het subdomein aanmaken in DirectAdmin waardoor er automatisch de bijbehorende map wordt aangemaakt. Mijn ervaring is dat het beter is om eerst de map aan te maken en er daarna een subdomein van te maken. Hierbij zijn de rechten tot de mappen beter instelbaar. Log in op DirectAdmin van je website www.jouwwebsitenaam.nl:2222 Je ziet dan het volgende scherm: of zoals in de oude versie van DirectAdmin: Let op de volgorde! Ga naar File Manager (linksboven op de pagina) Ga naar de map public_html of /domains/jouwwebsitenaam/public_html Vul bij Create New Folder de naam in van de map die je wilt aanmaken, dit wordt straks ook de naam van het subdomein Klik op Home (linksonder op de pagina) (Ga naar Subdomain management) Linksonder: Vul bij Add Subdomain de naam van de zojuist aangemaakte map in (voorbeeld) Hierdoor krijg je de website http://voorbeeld.jouwwebsitenaam.nl (dan moet je ca. 10 minuten wachten tot het subdomein is aangemaakt en doorgestuurd naar alle DNS servers, zodat de naam bekend wordt gemaakt op het internet) Bekijk of jouw subdomeinnaam actief is: http://voorbeeld.jouwwebsitenaam.nl Als je subdomein actief is geworden dan ga in DirectAdmin onder Web Applications naar Installatron Application Installer Klik op tabblad Applications Browser (bij de ster) Kies onder Apps for Content Management voor WordPress Blog Kies Install this Application Als je bij Domain op het kleine pijltje naar beneden klikt dan…

DirectAdmin – Installatie certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

 

Houd er rekening mee dat het plaatsen van een domein onder een admin-account kan leiden tot problemen in DirectAdmin. Maak indien mogelijk gebruik van een reseller- of gebruikersaccount. Voor een SSL certificaat heb je of een owned IP-adres nodig, hiervoor moet het IP-adres worden toegewezen aan de gebruiker waar het certificaat wordt geïnstalleerd, of is het noodzakelijk SNI (Server Name Indication) in te schakelen.

Installatie certificaat

  1. Log in op het DirectAdmin control panel.
  2. Ga naar Advanced Features → SSL Certificates.
  3. Selecteer de onderste radio button in de linker kolom, bij Paste a pre-generated certificate and key. Hiermee wordt straks het eigen certificaat gebruikt, in plaats van het niet vertrouwde standaard certificaat. De Private Key staat al voor ingevuld in het veld Paste a pre-generated certificate and key.
  4. Kopieer het toegezonden certificaat, inclusief begin- en eindregels en alle streepjes, en plak het onder de private key, zodanig dat er geen lege regels tussen zitten. Klik vervolgens op Save.DirectAdmin - Installatie certificaat
  5. De melding Certificate and Key Saved verschijnt. Het certificaat is geïnstalleerd. Installeer nu ook de intermediate certificaten.

Installatie root- en intermediate certificaten

Voor de door ons geleverde certificaten moeten ook de root en intermediate certificaten worden geïnstalleerd. Deze worden meestal meegezonden met het certificaat, maar ze kunnen ook worden gedownload vanuit het control panel. Om de root en intermediate certificaten te installeren onder DirectAdmin:

  1. Login op het DirectAdmin control panel.
  2. Ga naar Advanced Features → SSL Certificates.
  3. Klik helemaal onderaan de pagina op Click Here naast Click here to paste a CA Root Certificate.
  4. Zet een vinkje naast Use a CA Cert.
  5. Verwijder de huidige inhoud uit het veld.
  6. Kopieer en plak eerst het root certificaat, daaronder het eerste intermediate certificaat en daaronder het tweede intermediate certificaat (indien aanwezig). Zorg dat er geen lege regels tussen zitten. Het moet er ongeveer als volgt uit komen te zien:
    —–BEGIN CERTIFICATE—–
    <gecodeerde data rootcertificaat>
    —–END CERTIFICATE—–

    —–BEGIN CERTIFICATE—–
    <gecodeerde data intermediate certificaat>
    —–END CERTIFICATE—–
    —–BEGIN CERTIFICATE—–
    <gecodeerde data tweede intermediate certificaat, indien aanwezig>
    —–END CERTIFICATE—–
  7. Klik op Save.

Inschakelen SSL

Binnen DirectAdmin staat SSL niet standaard aan; ook na installatie van een certificaat moet dit mogelijk handmatig worden ingeschakeld.
Controleer na installatie van je certificaat of SSL is ingeschakeld en zet deze aan indien noodzakelijk. Het inschakelen van SSL staat hieronder beschreven.

  1. Log in op het DirectAdmin control panel.
  2. Ga naar Advanced Features → SSL Certificates.
  3. Bovenin de pagina kun je controleren of SSL al is ingeschakeld en krijg je de mogelijkheid dit in te schakelen indien nodig. Controleer de huidige instelling, is SSL Disabled, klik dan op here in de zin You can enable it here.
    Enable SSL in DirectAdmin
  4. Zet vervolgens een vinkje bij Secure SSL en klik op de knop Save.
    Enable SSL in DirectAdmin
  5. Ga vervolgens wederom naar Advanced Features → SSL Certificates. SSL is nu ingeschakeld.
    Enable SSL in DirectAdmin

Daarnaast kan het zo zijn dat er een aparte map voor https wordt gebruikt. Via het hoofdscherm kan dat worden gecontroleerd door te gaan naar het item Domain Setup, en hier te kiezen voor het betreffende domein.

Enable SSL in DirectAdmin

Bij het item voor het instellen van de private_html folder zal moet hier de symlink worden aangegeven. Houd er rekening mee dat hiermee ook de fysieke private_html wordt verwijderd, met daarin eventueel aanwezige gegevens.

Enable SSL in DirectAdmin

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!